project

Huibers en Jarring ontwerpt eerste bijna-energieneutrale school in Den Bosch

Nieuwe Vrije School de Driestroom is de eerste BENG (bijna energie-neutrale) school in Den Bosch. Huibers en Jarring start binnenkort met de uitvoering van het prachtige ontwerp.

BENG-scholen vervangen oude schoolgebouwen voor energiezuinige, duurzame en innovatieve gebouwen. Kenmerken van een BENG-school zijn de compactheid van het gebouw, de goede warmte-isolatie, verlichting en de juiste zonwering.

Veenendaal en Den Bosch

Onlangs brachten architecten en andere geïnteresseerden samen met het Architectuurcentrum Veenendaal een bezoek aan de mooie stad Den Bosch. Er zijn veel parallellen met Veenendaal: beide steden zijn kleurrijk, groen en waterrijk dankzij grachten in de stad. Ook de van oorsprong Veenendaalse ‘Ritmeester Cigars’ bevinden zich tegenwoordig in Den Bosch. Wie weet krijgt Veenendaal ook snel een eerste bijna energie-neutrale school!

project

De Nieuwe Antoniehof in de belangstelling

Huibers & Jarring Architecten ontwierp het unieke zorgcomplex De Nieuwe Antoniehof, dat sinds februari is geopend voor ouderen. Het bijzondere concept van beneden wonen en boven slapen zorgt ervoor dat de ouderen zich thuis voelen. Het concept wekt  interesse,  in vaktijdschrift ‘Bouwen aan de Zorg’ wordt aandacht besteed aan De Nieuwe Antoniehof. Benieuwd?

Hieronder leest u vanaf bladzijde 75 het artikel.

project

“De Sinjoor”: nieuwkomer in het hart van Brouwerspoort 

Huibers & Jarring Architecten heeft in samenwerking met landschapsbureau Hager & Huigens, de ideeënschets voor het gebouw “De Sinjoor” ontworpen. Het gebouw laat het stadspark samenkomen met de winkel- en woonstad op het Thoomesplein, het hart van Brouwerspoort. 

 

Groene leefstad

De Sinjoor draagt bij aan de groene en dynamische toekomst van Veenendaal. Het economisch bruisende deel van Veenendaal komt hier samen met de groene leefstad. De precieze invulling van het gebouw wordt later bekend gemaakt. 

 

Inspiratie uit de 16e eeuw

Gilbert van Schoonbeke vormde een bron van inspiratie voor “De Sinjoor”. Van Schoonbeke was een 16e-eeuwse zakenman, ontwikkelaar en ingenieur uit Antwerpen en speelde een grote rol in het ontstaan van Veenendaal door zijn turfonderneming.

project

Transformatie voormalige Pniёlkerk naar eigentijdse Stadswaag

Na jaren van leegstand krijgt de voormalige Pniëlkerk in het centrum van Veenendaal een nieuwe invulling. Het pand uit 1913 aan het Thoomesplein wordt ontwikkeld tot een eigentijdse Stadswaag.

De getransformeerde Pniëlkerk zal functioneren als een echte Stadswaag met een heel nieuwe identiteit. In het pand zal ruimte zijn voor verschillende innovatieve ondernemers in combinatie met onderwijs/ presentatie. Zowel de nieuwe functie als de fraaie nieuwe uitstraling worden beeldbepalend voor het Thoomesplein. Huibers en Jarring architecten gaf advies over de nieuwe invulling van de Pniëlkerk, dat zowel het verleden als de toekomst van Veenendaal verbeeldt. Door beeldbepalende gebouwen als dat van de voormalige Pniëlkerk te transformeren, zal het ‘verhaal van Veenendaal’ opgebouwd kunnen worden.

We kijken er naar uit een herkenbaar, toegankelijk en goed afgewerkt gebouw te maken!

project

Woonhuis Ericalaan Rhenen

De opdrachtgevers hadden een bijzondere wens: ze wilden in dit ontwerp graag veel terugzien van de villa die wij jaren geleden voor ze ontworpen hadden, maar in dit geval op deze nieuwe locatie. Wij bogen ons ook dit keer weer met plezier over een vernieuwend en verrassend ontwerp.

Het ontwerp van deze woning  in Rhenen bevat veel glas en heeft een bijzonder markant uitlopend zadeldak. Omdat de locatie voor deze villa belangrijk was, komen de omgevingskarakteristieken van de oplopende laan met bomen in sterke mate terug in de beeldkwaliteit van de woning.

project

Ouderen voelen zich thuis in ‘De Nieuwe Antoniehof’

Sinds februari is het woon-zorgcomplex in Epe geopend voor ouderen. Huibers & Jarring Architecten ontwierp dit unieke (t)huis.

Tijdens de voorbereidingen spraken wij met het zorgteam, de mantelzorgers en de cliëntenraad. We wilden de uitstraling van een zorgappartement vermijden. Het concept met beneden wonen en boven slapen, een eigen voordeur met hal en een ruime toegankelijke verbinding met de ruime tuin zorgt ervoor dat de bewoners zich hier direct thuis voelen. Ook is er aandacht besteed aan veel daglicht en goede akoestiek in het zorgcomplex en een vrij uitzicht op de tuin en de omringende natuur.

Ouderen ervaren het nieuwe sfeervolle woonzorgcentrum De Nieuwe Antoniehof in Epe als een warm thuis. De 29 bewoners wonen beneden en slapen boven. “De leef kwaliteit is optimaal, omdat de bewoners van oudsher gewend zijn om in dergelijke woningvormen te leven. De mensen slapen uitstekend en zijn over het algemeen rustig.” aldus teamleider Herman Zweering van De Nieuwe Antoniehof.

trap antoniehof

 

project

Nieuw clubhuis Veenendaalse Tennis Club

Het huidige clubhuis van de Veenendaalse Tennis Club is gedateerd en heeft slecht zicht op de banen. Een nieuw clubhuis met meer sportbeleving én waar het huidige clubgevoel in terugkomt is nu de wens.

Samen met de bouwcommissie haalden we inspiratie uit het rood van de gravelbanen, het groen van Wimbledon en de chique Engelse sfeer. Ook komt er een dynamisch dak met zonnepanelen.  Als de gevraagde subsidie toegekend wordt,  kunnen we dit najaar starten met de bouw van een nieuw clubhuis.

project

Beroepenmarkt CLV

Op maandag 13 maart heeft de 3e beroepenmarkt bij het CLV plaatsgevonden. De beroepenmarkt is voor de leerlingen een fantastische mogelijkheid om zich op een toekomstige studie en beroep te oriënteren. Voor ons was het de derde keer dat we meededen aan deze inspirerende dag. We hebben veel leerlingen ontmoet met interesse in in het veelzijdige beroep van architect waarin vormgeving, techniek, planning en kostenbeheersing samenkomen.

We hebben genoten van de belangstelling en de interactie met de leerlingen. We hopen dat de leerlingen door de beroepenmarkt een duidelijk beeld van ons werk en beroep hebben gekregen!

project

Veenendaal aan Zee

Het Stadsstrand van Veenendaal gaat alweer zijn derde jaar in. Recentelijk zijn de plannen voor het aankomende seizoen besproken door Stadslab Veenendaal. Als betrokkenen van Stadslab Veenendaal waren ook wij aanwezig bij deze inspirerende bespreking.

Het nieuwe seizoen gaat starten op 1 mei en loopt tot 1 oktober. Om de stad Veenendaal ook dit seizoen weer te laten bruisen staat Veenendaal aan Zee en Proms Night al op de planning. Het doel: Meer beleving in Veenendaal!

project

Film architectuur Veenendaal

Vorig jaar is in opdracht van Architectuurcentrum Veenendaal tijdens de Dag van de Architectuur de film getoond over Veenendaal en haar omgeving. Als betrokkenen bij de organisatie van de Dag van de Architectuur heeft Johan Huibers de film ook kunnen tonen aan de Veenendaalse beleidsambtenaren afgelopen week. Een film waar wij als architectenbureau uit Veenendaal vol trots naar kijken en over kunnen vertellen, want Veenendaal is een stad vol cultureel erfgoed en moderne architectuur. De reactie van de ambtenaren waren lovend en daarom willen wij  de film ook beschikbaar maken voor u. Bekijk de film hier.