Gebiedsontwikkeling

Bruïneplein te Veenendaal

Aan het Bruïneplein in de 60-er jarenwijk ‘Het Franse Gat’ zijn op de vrijgekomen plekken van een voormalig schoolgebouw en diverse bedrijfsgebouwen nieuwe woongebouwen in combinatie met en basisschool en twee supermarkten gerealiseerd.

Ons bureau ontwierp in nauwe samenwerking met de gemeente Veenendaal de nieuwe structuur van dit gebied en droeg tevens zorg voor het ontwerp van  de nieuwe woongebouwen en de supermarkten. Hierbij is veel aandacht gegeven aan een eenduidige karakteristiek; verschijningsvorm en typologie van de gebouwen. De gebouwen vormen zo de nieuwe  randen van dit gebied en creëren gelijktijdig nieuwe ruimten aan enerzijds het park en anderzijds het (markt)plein. Alle entrees zijn nadrukkelijk aan het openbare voetgangersgebied gelegd en zijn ook in de avondsituatie nadrukkelijk herkenbaar door hun lichtuitstraling. Bij alle gebouwen is een en dezelfde kleur steen (met bijzondere detailleringen) van het buitenmetselwerk toegepast. Dit laatste draagt bij aan een sterke herkenbaarheid van de nieuwe bebouwing in deze oude wijk van Veenendaal.

Entree woongebouw
Zijkant woongedeelte en Aldi supermarkt
Zijkant woongedeelte en Jumbo supermarkt
Binnentuin woongedeelte

Kom met ons praten over jouw project!

Heb jij zelf een project of ontwikkeling waar je hulp bij nodig hebt? Laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Johan Huibers

Architect en oprichter van Huibers & Jarring Architecten. Ontwikkelende architect met oog en affiniteit voor de zorgvuldige (op)bouw van de samenleving.

Sterke aandacht voor: samenwerking.

0318-522324
info@huibersjarring.nl

Johan Huibers