Wonen

Een 'landelijke' woning aan de Dragonderweg te Veenendaal

Op een vrije kavel aan de Dragonderweg in Veenendaal-Oost mochten wij het ontwerp van dit woonhuis maken met hierin als uitgangspunt dat de verschijningsvorm, kapvorm en materialisatie aansluiten bij de landschappelijke sfeer en de typologie van de lintbebouwing. De kavel grenst aan de voorzijde aan de Dragonderweg en heeft een (achter)tuin aan het water. Het 'vizier' van de woning is aan de voor en achterzijde verduidelijkt met twee stevige houten portalen met achterliggende raampartijen. De woning is als een zelfstandige hoofdvorm ontworpen met twee spiegel symmetrische 'inspringen' in het volume van de begane grond welke middels een volledige houten buitenschil zijn gematerialiseerd. Een woonhuis met een informeel kleur en materiaalgebruik passend in de sfeer van de Veenderij met daarin de overgang naar de natuurontwikkelingszone van 'De Groene Grens'.

Woonhuis Dragonderweg Veenendaal-Oost
Woonhuis Dragonderweg Veenendaal-Oost
Woonhuis Dragonderweg Veenendaal-Oost
Woonhuis Dragonderweg Veenendaal-Oost

Kom met ons praten over jouw project!

Heb jij zelf een project of ontwikkeling waar je hulp bij nodig hebt? Laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Johan Huibers

Architect en oprichter van Huibers & Jarring Architecten. Ontwikkelende architect met oog en affiniteit voor de zorgvuldige (op)bouw van de samenleving.

Sterke aandacht voor: samenwerking.

0318-522324
info@huibersjarring.nl

Johan Huibers