Monumenten

Frisia Villa te Veenendaal

Een van de eerste directeursvilla’s in Veenendaal – ca. 1896 – waarin een combinatie van een symmetrische rug aan rug opbouw van kantoor en woonhuis annex een fabriekscomplex (Machinale Sajetfabriek van Woudenberg/ later ’Frisia’) werd gerealiseerd. Thans een van de weinige rijksmonumenten in Veenendaal waarbij ons bureau gevraagd werd hiervoor een cultuurhistorisch en bouwtechnisch rapport voor de Rijksdienst voor Monumentenzorg op te stellen. Dit rapport was noodzakelijk vanwege de gewenste omzetting van de bestemming  Wonen/ Kantoren naar Horeca.

Het gebouw is in de nieuwe restaurantopzet voor wat betreft detaillering, materiaalgebruik en kleurstelling een herkenbaar en tastbaar monument gebleven.

Bekijk via onze foto's hoe de Frisia Villa in Veenendaal, rond 1906 eruit zag als woonhuis/kantoor van fam. van Woudenberg en hoe het er anno 2020 uit ziet.  >>>

Ingang woonhuis/kantoor van Woudenberg
Ca. jaar 1906 Kerkewijk
Voorkant woonhuis/kantoor dhr. Woudenberg
Frisia Villa anno 2020
Frisia Villa anno 2020

Kom met ons praten over jouw project!

Heb jij zelf een project of ontwikkeling waar je hulp bij nodig hebt? Laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Johan Huibers

Architect en oprichter van Huibers & Jarring Architecten. Ontwikkelende architect met oog en affiniteit voor de zorgvuldige (op)bouw van de samenleving.

Sterke aandacht voor: samenwerking.

0318-522324
info@huibersjarring.nl

Johan Huibers